Welkom op onze website.

Hollandse herder, Hollandse herder pups, hollandse herder fokker

Hollandse herder kennel met Strepen

Eerst eens wat over onszelf: vanaf het moment dat ik in mijn jeugd in een hondenpension een Hollandse herder leerde kennen, was ik verliefd. Zocht alles over dit ras bij elkaar en droomde van een eigen Hollander. Mijn vriend Johan was ook wel weg van de simpele stoere uitstraling van dit ras, en dus kwam er zodra we ons eerste huis kochten een Hollander.

Dit was onze Cobber-Dingo vd 's-Gravenschans (Dingo). Een hele fijne hond, waarmee ik de eerste jaren zoekhond menselijke geur tbv inzet trainde. Hij was behoorlijk eigenwijs, en vroeg veel van mij als groene geleider. Dit maakte het trainen elke keer weer interessant en uitdagend, zowel voor Dingo als voor mij. We haalden ons VZH en UV examen en deden mee aan verschillende inzet trainingen met het Duitse rode kruis en Belgische reddingshonden teams. Johan nam Dingo vaak mee naar zijn werk, tuinaanleg, waar Dingo dan de hele dag het gereedschap bewaakte, en vrienden werd met de klanten.

De liefde voor het ras groeide, en we besloten een tweede hond erbij te nemen in de hoop te kunnen fokken. Dit werd Knivil vh Pullenland (Ivil). Met haar ben ik ook begonnen met zoekwerk. In die periode zijn we naar Duitsland verhuisd om daar een huis te bouwen. Eenmaal daar heb ik besloten met de honden bij de lokale hondensport vereniging te gaan trainen, en wel in de IPO sport. Het bleek een goede keus, beide honden vinden het geweldig.

In de loop der jaren hebben we heel wat nestjes Hollanders bekeken, nestendagen en clubmatches bezocht, hondensport examens afgelegd, en shows gedaan. Daarop volgde de stap een kennelnaam aan te vragen en te beginnen met de fok van stabiele, betrouwbare, werkwillige Hollandse Herders. We hopen een goede bijdrage te kunnen leveren aan dit zeldzame Hollandse ras.


Marjolein van den Berg
Johan Groeneveld